We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Smažené Blaťácké zlato s lahodným dipem z hořčičných semínek

Smažené Blaťácké zlato doplněné lahodným dipem z hořčičných semínek, který nechá vyniknout příjemně sýrově mléčnou chuť madeťáckého pokladu.

Ingredience

Smažený sýr

  • 360 g Blaťáckého zlata (může být i s vlašskými ořechy či pepřem)

  • 2 vajíčka

  • trochu mléka

  • hladká mouka

  • strouhanka

  • sezamová semínka

  • červená paprika

  • olej na smažení

  • sůl

  • pažitka

Dip z hořčičných semínek

  • 2 lžíce hořčičných semínek

  • 180 g Jihočeské zakysané smetany

  • 3 lžíce majonézy

  • 1 lžička sójové omáčky

  • 1 lžička worchesteru

  • 1 lžička cukru

  • sůl, pepř

Instructions for preparation

Blaťácké zlato nakrájíme na trojúhelníčky.

Připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčka se solí a s trochou mléka, strouhanku s červenou paprikou či sezamovými semínky. Jednotlivé kousky sýra v něm obalíme dvakrát a pak vložíme na 20 minut do mrazáku.

Mezitím si připravíme dip z hořčičných semínek.

Nejprve semínka nasucho opražíme (při pražení použijte pokličku, aby semínka nevyskočila z hrnce). Pražíme je zprudka jen 20 – 30 vteřin, jinak se připálí a zhořknou. Semínka rozdrtíme v hmoždíři a pak je smícháme se zbylými ingrediencemi.

Nejlepší je dresink nechat uležet alespoň několik hodin v lednici.

Blaťácké zlato smažíme zprudka v oleji, poté osušíme v papírovém ubrousku, posypeme pažitkou a servírujeme s hořčičným dipem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk