We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kopřivová nádivka s Jihočeskou nivou nejen na Velikonoce

Nádivka nejen na Velikonoce? Vyzkoušejte ji s Jihočeskou nivou.

Kopřivová nádivka s Jihočeskou nivou nejen na Velikonoce

Ingredience:

  • 3 hrsti kopřiv
  • 400 g uzeného masa – vařené
  • 8 ks starších rohlíků
  • 300 ml mléka nebo vývaru z uzeného masa,
  • 100 g uzené slaniny (špek)
  • 100 g Jihočeské nivy
  • 6 ks vajec
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česneku dle chuti
  • sůl
  • pepř mletý
  • máslo
  • strouhanka

Instructions for preparation

Z kopřiv otrháme pouze listy a spaříme je horkou vodou. Špek nakrájíme nadrobno a dáme vypéct na pánvičku. Když pustí olej přidáme cibulku a osmažíme. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout. K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso, nastrouhanou Jihočeskou nivu, spařené nasekané kopřivy, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 stupňů.

Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo jí necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako rychlé studené pohoštění.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk