We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Francouzské brambory se sýrem Madeland

Zapečené brambory jsou klasika, ale se sýrem Madeland dostanou teprve tu správnou chuť.

Francouzské brambory se sýrem Madeland

Ingredience

  • Jihočeské máslo na vymazání
  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 5 vajec natvrdo
  • 2 vejce
  • 8 plátků šunky
  • 3 plátkové sýry Madeland 45%
  • 250 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
  • sůl
  • pepř

Instructions for preparation

Brambory, cibuli a vejce nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažte máslem a střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra a šunky. Celý proces opakujeme: střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra, šunky a na závěr ještě jednou plátky sýra. V mističce si vyklepneme dvě vejce a zalejeme smetanou. Osolíme, opepříme a směs rozmícháme. Celou směs pak nalijeme do pekáče. Pečeme v předehřáté troubě při zhruba 200 °C dozlatova.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk