Vyrobeno doma z českého mléka: Jihočeský eidam
S Jihočeským eidamem od Madety si ale můžete být jistí, že to, co vidíte na obalu, platí i uvnitř. Tento sýr je vyrobený výhradně z českého mléka v našem závodě v jihočeské Plané nad Lužnicí. Ryze české jsou i všechny ostatní sýry od Madety – česká tradice a kvalita jsou naše základní hodnoty.
Jak poznáte kvalitní český eidam?
Tyto značky vám dávají jistotu, že sýr od Madety je opravdu český, poctivý a vyrobený s láskou k tradici.
Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR
Známka, která potvrzuje, že sýr byl vyroben v Česku, a hlavní suroviny pochází z tuzemské produkce. Všechny naše výrobky nesou toto označení a Madeta se tak řadí mezi 23 oceněných výrobců.
Vyrobeno podle české cechovní normy
Toto označení zaručuje, že sýr splňuje přesně stanovené požadavky na kvalitu a složení a je vyroben z mléka splňujícího přísnější mikrobiologické požadavky.
Z celkového počtu 203 oceněných druhů výrobků v kategorii Mléko a mléčné výrobky je jich 99 z Madety.
Klasa
Jedno z nejvyšších ocenění kvality potravin udělované Ministerstvem zemědělství ČR.
Proč sáhnout po Jihočeském eidamu?
Kromě toho, že je z českého mléka, má Jihočeský eidam jemnou chuť, pružnou konzistenci a poctivé složení. Na rozdíl od některých sýrů obsahuje jen mléko, jedlou sůl a mlékárenské kultury. Ve složení na obalu tuto trojku ale nenajdete. Pokud sýr kromě těchto složek neobsahuje žádnou další, např. barvivo nebo ochucující přísadu, výrobce nemusí složení sýra více rozepisovat.
Takže až příště půjdete do obchodu, vězte, že s Madetou máte stoprocentní jistotu českého původu. Podporou českých výrobců navíc pomáháte uchovávat poctivé řemeslo a kvalitu, kterou si naše země zaslouží.