myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Optimalizace přípravy mléka na výrobu sýrů

Společnosti MADETA a.s. byl schválen projekt s názvem „Optimalizace přípravy mléka na výrobu sýrů“ , který bude spolufinancován Evropskou unií, prostřednictvím Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova, v rámci Strategického plánu SZP na období 2023 – 2027, Intervence 34.73 Investice do zpracování zemědělských produktů.
Optimalizace přípravy mléka na výrobu sýrů

Předmětem projektu je modernizace technologického celku procesního zařízení, které obsluhuje sýrárnu na výrobu měkkých sýrů. Tento celek sestává z následujících podcelků:

- technologie pro úchovu mléka a dávkování chloridu vápenatého,

- technologie pro ohřev mléka a dávkování CO2,

- technologie pro výrobu a dávkování zákysu,

- technologie pro sběr a ošetření syrovátky,

- tepelné váhy (zařízení umožňující rekuperaci energie),

- zařízení pro automatické čištění (CIP).

Předpokládané datum ukončení fyzické realizace projektu je 30.03.2026

Hlavním cílem projektu je modernizace zastaralého technického a výrobního zařízení za účelem zefektivnění energetické rekuperace ze vzájemného ohřevu mléka a chlazení syrovátky, které představují klíčové energetické toky při výrobě sýrů. Současně je cílem splnění aktuálních hygienických standardů a zajištění stability výrobního procesu. Tato modernizace přinese úsporu spotřebované energie a optimalizaci procesů navázaných na provoz sýrárny na výrobu měkkých sýrů.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk