Předmětem projektu je modernizace technologického celku procesního zařízení, které obsluhuje sýrárnu na výrobu měkkých sýrů. Tento celek sestává z následujících podcelků:
- technologie pro úchovu mléka a dávkování chloridu vápenatého,
- technologie pro ohřev mléka a dávkování CO2,
- technologie pro výrobu a dávkování zákysu,
- technologie pro sběr a ošetření syrovátky,
- tepelné váhy (zařízení umožňující rekuperaci energie),
- zařízení pro automatické čištění (CIP).
Předpokládané datum ukončení fyzické realizace projektu je 30.03.2026
Hlavním cílem projektu je modernizace zastaralého technického a výrobního zařízení za účelem zefektivnění energetické rekuperace ze vzájemného ohřevu mléka a chlazení syrovátky, které představují klíčové energetické toky při výrobě sýrů. Současně je cílem splnění aktuálních hygienických standardů a zajištění stability výrobního procesu. Tato modernizace přinese úsporu spotřebované energie a optimalizaci procesů navázaných na provoz sýrárny na výrobu měkkých sýrů.