Blaťácké zlato
Poklad mezi sýry. To je Blaťácké zlato s jemnou mléčnou chutí. Patří mezi měkké sýry se zlatooranžově zbarveným povrchem. Těsto má pružnou konzistenci, chuť je příjemně sýrově mléčná. Jedná se o obdobu italského typu sýra Bel Paese. Je obzvláště vhodný k přípravě nevšedního pohoštění či delikátní svačince. Doporučujeme jej podávat se svěžími bílými víny - Müller Thurgau, Neuburské, Veltlínské zelené.
Jihočeská niva Premium 70%
Jihočeská niva Premium je zrající sýr charakteristický modrou plísní uvnitř hmoty. Díky vysokému obsahu tuku v sušině má jemnější a krémovitější chuť než klasická Jihočeská niva. Připíjíme-li vyzrálé červené víno z pozdních sběrů jako např. Cabertnet Sauvignon, Merlot nebo Sauvignon, lze hovořit o dokonalém zážitku.
Tylžský sýr archivní
Tento prémiový extra tvrdý sýr se vyznačuje přítomností malých kaveren na řezu (tzv. síťkou) a 48 % tuku v sušině. Dostal své jméno podle někdejšího města Tilsit (česky Tylže) v oblasti Východního Pruska, dnešní součástí Litvy, kde jej začali vyrábět holandští přistěhovalci. Tylžský sýr vyrábíme ve dvou variantách. Prémiové bochníky zrají nejméně tři měsíce a mají příjemně pikantní chuť, která je typická pro zrající sýry. Jedinečná a lahodná chuť Tylžského sýra nejlépe vynikne se svěžími bílými víny (Veltlínské zelené, Sylvánské), ovocnými červenými víny (Modrý Portugal, Frankovka). Hodí se k němu také pivo. Je vhodný pro slavnostní příležitosti nebo pro okamžiky, kdy si chcete vychutnat něco speciálního.
Kamadet královský sýr
Unikátní sýr camembertského typu s bílou plísní na povrchu zrající v chladu. Patří na našem trhu ke špičce ve své třídě. Mléčná až smetanová barva sýrového těsta krásně kontrastuje s bělostnou plísní porostlou na celém povrchu. Milovníci sýrů jistě neodolají a dopřejí si výborný chuťový zážitek. Jeho chuť podtrhne vyzrálé bílé víno, například Sylvánské zelené, Neuburské nebo Chardonnay.