Naše mléčná rodina se rozrostla o další členy, Jihočeské zákysy ve skleněných lahvičkách. V každé z nich se protřepáním smísí tělu prospěšné živé bakterie s ovocnou složkou – borůvkou, meruňkou nebo jahodou, a vznikne tak jedinečný chuťový zážitek. Kdo má rád mléčné výrobky bez příchutí, pochutná si na Jihočeském zákysu Nature, který po protřepání získá krémovou konzistenci s přírodní, lehce nakyslou chutí.
Zákysy jsou snadno stravitelné, díky obsahu živých bakterií Lactobacillus lactis, Leuconostoc mesenteroides a Streptococcus cremoris napomáhají k udržení rovnováhy střevní mikroflóry a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vápníku, fosforu a vitamínů A, D a B. Bakterie rovněž štěpí mléčný cukr, takže si zákysy mohou vychutnat i lidé s intolerancí vůči laktóze. Díky těmto vlastnostem jsou zákysy jasnou volbou pro zdravé snídaně, svačiny i lehké večeře.
Kysání se děje přímo ve skleněném obalu, který se snadno recykluje. Konzumací zákysu tak pomůžete nejen svému zdraví, ale i přírodě.