Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.
Ingredience
- 2 croissanty
- 1 avokádo
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 1 balení Jihočeského cottage
- 1 limetka
Návod na přípravu
Croissanty rozkrojíme na půl, avokádo nakrájíme na plátky a vejce vaříme v osolené vodě 7 minut. Spodní část croissantu potřeme Jihočeským cottagem, poklademe plátky avokáda, zakápneme limetkou a na vrch položíme vejce, které rozřízneme na půl. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Podobné recepty
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Smoothie s třešněmi, jahodami, banány a Lipánkem
Banán v čokoládě není nadarmo stálá kombinace v nejrůznějších pochoutkách. Vyzkoušejte i shake doplněný Lipánkem.
Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.
Šnek z listového těsta s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (na 6 porcí) 2 listová těsta 200 g Jihočeské nivy 60 % 2 hrsti vlašských ořechů 1 vejce 1 lžička tymiánu
Pomazánka z Jihočeského žervé s polníčkem
Ingredience (na 5 porcí) 3 hrsti polníčku 2 balení Jihočeského žervé 0,5 cibule 2 plátky červené papriky + na ozdobení 2 plátky žluté papriky + na ozdobení sůl pepř 1 jarní cibulka + na posypání pečivo
Salát s Jihočeským žervé, ředkvičkami a hráškem
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Jihočeského žervé 1 lžíce olivového oleje 1 svazek ředkviček 100 g hrášku 2 lžíce vinného octa 1 hrst máty 1 lžička balsamica 200 g červených konzervovaných fazolí 1 okurka 2 saláty little gem 2 rajčata sůl pepř limetka
Slaný biskupský chlebíček s Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 8 porcí) 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 hrnek trvanlivého Jihočeského mléka 5 vajec 140 g Jihočeského Lipna 1/3 hrnku oleje 300 g rukoly 100 g slaniny 6 stroužků česneku sůl Jihočeské máslo na vytření formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...