myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Domácí dalamánek zapečený se sýrem Lipánek a šunkou

90 minut

náročnost:

přehled receptů

Domácí dalamánek zapečený se sýrem Lipánek a šunkou

Ingredience (na 10 porcí)

  • 150 g hladké žitné mouky
  • 350 g hladké pšeničné mouky
  • 5 g sušeného droždí
  • 2 lžíce octa
  • 0,5 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 330 ml vody
  • 0,5 lžičky drceného fenyklu
  • 200 g sýru Lipánek
  • 200 g šunky dle výběru
  • kmín a sůl na posypání

Návod na přípravu

V míse smícháme obě mouky, droždí, sůl, kmín, fenykl, ocet a vodu. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout cca 30 minut. Na pomoučněném válu si z těsta vypracujeme váček a rozdělíme ho na 10 kousků. Každý kousek vytvarujeme do tvaru dalamánku. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli vykynout. Poté posypeme moukou a uprostřed podélně nakrojíme. Do řezu nasypeme kmín a sůl. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C cca 10 minut. Poté vyndáme a na každý dalamánek dáme plátek šunky a plátek sýra Lipánek. Necháme ještě 5 minut dopéct a můžeme podávat.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk