Francouzské brambory se sýrem Madeland
Zapečené brambory jsou klasika, ale se sýrem Madeland dostanou teprve tu správnou chuť.
Ingredience
- Jihočeské máslo na vymazání
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 5 vajec natvrdo
- 2 vejce
- 8 plátků šunky
- 3 plátkové sýry Madeland 45%
- 250 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Brambory, cibuli a vejce nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažte máslem a střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra a šunky. Celý proces opakujeme: střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra, šunky a na závěr ještě jednou plátky sýra. V mističce si vyklepneme dvě vejce a zalejeme smetanou. Osolíme, opepříme a směs rozmícháme. Celou směs pak nalijeme do pekáče. Pečeme v předehřáté troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
Podobné recepty

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage pizza plná bílkovin
Ingredience 1 High protein cottage natur 1 vejce 100 g hladké mouky sůl Na dokončení 100 g High protein Eidam PRO rajčatové sugo 50 g šunky rajče kousek papriky olivy sýr rukola na ozdobu

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Vanilkové cupcakes
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 80 g cukru 1 lžíce medu 2 vejce pokojové teploty 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 ml Jihočeského mléka 60 g Jihočeského másla kůra z 1 bio citronu Krém 2 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...