myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Italské bochánky plněné tvarohovým Lipánkem

30 minut + 2 hodiny kynutí těsta

náročnost:

přehled receptů

Italské bochánky plněné tvarohovým Lipánkem

Ingredience (6 porcí)

  • 80 ml čerstvého Jihočeského mléka
  • 320 g hladké mouky
  • 42 g cukru
  • 5 g soli
  • 3 vejce
  • 7 g instantního droždí
  • 90 g Jihočeského másla
  • kůra z půlky citronu

Krém:

  • 100 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 100 g tvarohového Lipánka
  • 10 g moučkového cukru
     

Návod na přípravu

Čerstvé Jihočeské mléko povaříme s 20 g mouky do jemné kaše. Zbytek mouky smícháme s cukrem, solí, citronovou kůrou, vejci a droždím. Nakonec postupně přidáváme změklé Jihočeské máslo a kaši z čerstvého Jihočeského mléka. Vzniklé těsto necháme cca 1 hodinu vykynout. Po vykynutí vytvarujeme z těsta zhruba šest bochánků, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme další cca 1 hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut. Čerstvou Jihočeskou smetanu vyšleháme s cukrem a vmícháme tvarohového Lipánka. Upečené bochánky po vychladnutí rozřízneme a naplníme krémem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk