Jahodové muffiny s Jihočeským cottagem
Jak udělat ještě vláčnější a jemnější muffiny? No přece přidáním Jihočeského cottage. Ten v receptu totiž může nahradit mléko (či jogurt nebo mascarpone – podle toho, co obvykle využíváte). Naší nejoblíbenější jsou jahodové s mátou.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 180 g Jihočeského cottage
- 50 ml mléka
- 2 lžičky prášku na pečení
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce (pokojové teploty)
- 2 lžíce oleje
- 200 g jahod
- hrst máty
- špetka soli
Návod na přípravu
Nejdříve přiveďte mléko v malém rendlíku k varu, vhoďte do něj na kousky natrhané snítky máty a vařte pět minut. Poté dejte rendlík z plotny, ale mátu v něm nechte dále louhovat.
V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience – mouky, cukr, prášek na pečení, vanilkový cukr, špetku soli. Nakrájejte omyté jahody na malé kousky a přidejte do mísy.
Ve druhé míse rozmíchejte cottage s olejem a vejci. Z mléka vyndejte snítky máty, přilijte ho k tekutým ingrediencím a znovu promíchejte.
Poté smíchejte obě připravené směsi (sypkou a tekutou) dohromady. Připravte formy na muffiny – je na vás, zda formy vymažete olejem, nebo využijete papírové košíčky. A můžete formy začít plnit těstem (ne až k vrchu – muffinům poroste „čepice“).
Naplněné formy dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
Podobné recepty
Kořeněné dýňové latte
Ingredience (1 porce) 3 lžíce dýňového pyré ½ lžičky mleté skořice ½ lžičky sušeného mletého zázvoru ½ lžičky perníkového koření 1 lžička cukru (volitelné) 1 dvojité espresso 150 ml Jihočeského plnotučného mléka 30 ml Jihočeské smetany ke šlehání
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Jablečný crumble s krémem z tradičního Lipánka
Ingredience (1 malá forma) 2 balení tradičního Lipánka 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžička moučkového cukru 150 g Jihočeského másla 5–6 jablek 1 lžička mleté skořice 1 lžíce vanilkové pasty 80 g cukru 80 g hladké mouky 100 g ovesných vloček 2 špetky soli
Čokoládové suflé se sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 2 vanilkové sladké pomazánky Lipánek 180 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 2 žloutky bílek z 10 vajec 80 g cukru 1 lžíce hladké mouky 50 g kakaa 240 g hořké čokolády maliny a máta na ozdobu moučkový cukr na ozdobu Jihočeské máslo a cukr na vymazání formiček
Zapečená krupicová kaše s mlíčkem Lipánek
Ingredience (1 malá forma) 1 balení kakaových sušenek 750 ml sladkého mlíčka Lipánek dle chuti 5 lžic dětské krupice 2 lžíce cukru mletá skořice ovoce na ozdobu
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sladké řezy z mlíčka Lipánek
Ingredience 20 g želatinových plátků (10 kusů) studená voda 100 g cukru 3 žloutky 8 g vanilkového cukru 350 ml sladkého mlíčka Lipánek 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 7 sušenek strouhaná čokoláda ovoce na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...