myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Jahodový dezert s Jihočeským žervé a kokoskami

20 minut

náročnost:

přehled receptů

Máte rádí žervé, ideálně to Jihočeské? Máte rádi sladké? Máte rádi kokos? Pak je tento recept právě pro vás.

Jahodový dezert s Jihočeským žervé a kokoskami

Ingredience

  • 1 citron
  • 200 g Jihočeského žervé
  • 50 ml Jihočeského mléka
  • 200 g jahod
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 30 g kokosek
  • 250 g Jihočeského tvarohu
  • špetka skořice
  • máta na ozdobení

Návod na přípravu

Jihočeské žervé, Jihočeský tvaroh a mléko vyšleháme dohladka. Přidáme třtinový a vanilkový cukr, citronovou šťávu, skořici a zamícháme. Jahody nakrájíme a smícháme se zbylým cukrem. Část kokosek rozdrtíme. Směs z Jihočeského žervé rozdělíme do 4 misek nebo skleniček, navrch dáme jahody smíchané s nadrcenými kokoskami a ozdobíme celou kokoskou a mátou.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk