myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem

Ingredience na 4 porce: 

Karbanátky:

  • 500 g mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 0,5 lžičky soli
  • pepř
  • majoránka
  • 1 balení Jihočeské nivy 60 %
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej na smažení

Bramborový salát:

  • 1 kg brambor
  • 2 petržele
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce tatarky
  • 6 sterilovaných okurek
  • 0,5 celeru
  • sůl
  • pepř
  • 10 lžic láku z okurek
     

Návod na přípravu

Nejdřív si připravíme bramborový salát. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme. Zeleninu očistíme a dáme vařit. Po uvaření všechnu zeleninu a brambory nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do mísy a přidáme majonézu, tatarku, hořčici a na kostičky nakrájené okurky. Osolíme a opepříme. Promícháme a zalijeme lákem z okurek. Necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
V míse smícháme mleté maso, prolisovaný česnek, majoránku, dvě vejce a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme a opepříme. Promícháme a z hotové směsi tvoříme malé bochánky, které obalíme v trojobale v pořadí vejce, mouka a strouhanka. Obalené karbanátky smažíme dozlatova podáváme s bramborovým salátem.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk