myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem

Linecké nesmí chybět na žádném vánočním stole. To mandlové od Josefa Maršálka tam určitě moc dlouho nevydrží.

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem

Ingredience

Těsto:

  • 280 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 50 g mandlové moučky
  • 100 g cukru moučka
  • 200 g másla
  • 1 žloutek M
  • 1 pomeranč–kůra
  • 1 g soli

Na dokončení:

  • 200 g pikantní brusinkový džem
  • 1 lžička sušené růže

Návod na přípravu

Mouku smícháme se škrobem, mandlovou moučkou, pomerančovou kůrou, solí a cukrem, přidáme studené máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme žloutek a rychle zpracujeme do těsta. To necháme nejlépe půl hodiny v lednici odpočinout. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm a vypícháme tvary, které odkládáme na plech s papírem na pečení. Do poloviny tvarů uděláme otvor. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova na 160° program horkovzduch asi 15 až 20 min. Vychladlé kousky k sobě spojíme pikantním džemem, ve kterém jsme rozmíchali sušené rozdrobené plátky růže.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk