Mini Pavlova s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience
- 4 bílky
- 190 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce octa
- Jihočeská čerstvá smetana 250 ml
- ovoce na ozdobu
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 150 °C na horko-vzduch. Plech vyložíme pečicím papírem. Můžeme na něj nakreslit kolečka, třeba podle menší skleničky. Budeme tak mít všechny dortíky stejné.
Bílky pokojové teploty začneme šlehat na mírné otáčky. Jakmile zpění, můžeme šlehat rychleji a postupně přidáváme do sněhu cukr, škrob a nakonec ocet. Sníh by měl být opravdu hodně tuhý. Naplníme ho do cukrářského sáčku a tvarujeme korpusy na připravený pečicí papír.
Dáme je do trouby a ihned stáhneme teplotu na 110 °C. Sušíme 45 až 60 minut. Poté necháme korpusy v troubě vychladnout.
Před podáváním je naplníme ušlehanou Jihočeskou čerstvou smetanou a ozdobíme ovocem.
Autorem a fotografkou receptu je Míša Poláková
Podobné recepty

Brownies stromky s čokoládovou pomazánkou Lipánek
Ingredience • 160 g Jihočeského másla • 3 ks vajec • 200 g hořké čokolády • 150 g cukru • 150 g hladké mouky • 1 lžička prášku do pečiva • špetka soli Na dokonečení: • 2× Lipánek čokoládová pomazánka • 80 g hořké čokolády • 1 lžíce Jihočeského másla • bílá čokoláda a jedlé dekorace

Nepečené ořechové koule se sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience 240 g dětských namletých piškotů 1 balení sladké vanilkové pomazánky Lipánek 40 g holandského kakaa 120 g drcených vlašských ořechů 4 lžíce brusinkové marmelády 2 lžičky vanilkové pasty špetka soli kokos na obalení

Vánoční citrusový koláček s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (12 porcí) 5 citrusových plodů dle výběru (pomeranč, grapefruit, citron) 0,5 hrnku cukru 4 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Na těsto: 1,5 hrnku hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 0,5 lžičky soli 0,5 hrnku cukru krystal 1/4 hrnku hnědého cukru 1,5 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu kůra z jednoho pomeranče 2 vejce 1 lžíce vanilkového extraktu 0,5 balení tvarohového Lipánka + 1,5 balení tvarohového Lipánka na ozdobu 3/4 hrnku čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 250 g Jihočeského másla

Vánoční košíčky s vanilkovou pomazánkou Lipánek
Ingredience Těsto 250 g hladké mouky 140 g másla 50 g cukru 1 žloutek Náplň 2× Lipánek vanilková pomazánka 150 g čokolády 1 lžíce másla lískové oříšky

Mléčná rýže s Jihočeský čerstvým plnotučným mlékem
Ingredience 200 g kulatozrnné rýže 700 ml Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 40 g cukru 2 lžíce másla kardamom, skořice med ovoce na podávání

Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 320 ml vaječného koňaku 160 ml čerstvého Jihočeského mléka 160 ml brandy nebo whiskey 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání skořice na posypání

Sýrový koláč s dýňovým krémem
Ingredience Těsto 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) na podsypání 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky 125 g másla nastrouhaného (poloviny velké kostky) 100 g jemně strouhaného sýra Blaťácké zlato 1 kávová lžička soli 3 vrchovaté pol. lžíce chia semínek 4-6 pol. lžic mléka do těsta (podle konzistence) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva Náplň 150 g Jihočeské nivy 60 % větší vařený brambor nebo mrkev na kostičky 1 balení jarní cibulky posekané hrst posekaných opražených vlašských ořechů 1/2 pečené dýně (na olivovém oleji s drceným, kmínem, solí a tymiánem) 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 180 g Jihočeské zakysané smetany 18% muškátový ořìšek, pepř dle chuti Koláčová forma cca 26 cm

Cuketový chlebík s tvarohovým Lipánkem a čokoládou
Ingredience 150 g hořké čokolády 450 g cukety 1 balení tvarohového Lipánka 150 g cukru 3 vejce 350 g polohrubé mouky 1 lžička skořice 1 kypřicí prášek 200 ml oleje kůra z citronu sůl Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...