myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Nekynuté minikoláčky s Lipánkem tvarohovým

60 minut + doba na kynutí

náročnost:

přehled receptů

Toto nekynuté těsto je krásně vláčné. Pokud ho doplníte o tvarohového Lipánka se snížením obsahem cukrů a ovoce podle Vaší chuti, nedělní odlehčený dezert nebude mít chybu.

Nekynuté minikoláčky s Lipánkem tvarohovým

Ingredience

  • 260 g Lipánka tvarohového
  • 140 g Jihočeského másla
  • 140 g sádla
  • 420 g hladké mouky
  • 50 g droždí
  • 15 polévkových lžic vlažného Jihočeského mléka
  • 2 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • čerstvé ovoce
  • moučkový cukr na posypání

Návod na přípravu

Jihočeské máslo i sádlo necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy dáme mouku, uděláme důlek a do něj dáme vlažné mléko, cukr a nadrobíme droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto. Z něj děláme koláčky. Pečeme do zlatova v troubě vyhřáté přibližně na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout, ozdobíme tvarohovým Lipánkem, ovocem a posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk