myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Pečené brambory s Jihočeským tvarohem a ředkvičkami

Pečené brambory s Jihočeským tvarohem a ředkvičkami

Ingredience (4 porce)

  • 12 středních brambor
  • 200 g slaniny
  • 350 g Jihočeského tvarohu
  • 200 g Jihočeské zakysané smetany
  • 100 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek ředkviček
  • pažitka
     

Návod na přípravu

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky, pažitku nakrájíme najemno a smícháme s hořčicí, Jihočeským tvarohem, čerstvou Jihočeskou smetanou a Jihočeskou zakysanou smetanou. Brambory oloupeme a každou zabalíme do proužku slaniny. Konce slaniny lehce připíchneme párátkem, aby se obal během pečení nerozevřel. Brambory naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme asi po 10 minutách na plech k bramborám. Omáčku rozdělíme na talíře, přidáme pečené brambory a nakonec posypeme opraženými kostičkami slaniny.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk