myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem

Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem

Ingredience

Na těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru
  • 110 g Jihočeského másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce rybízové marmelády

Náplň

  • 1 Tradiční Lipánek
  • 370 g plnotučného Jihočeského tvarohu
  • 500 ml Jihočeského mléka
  • 1 vejce
  • 70 g cukru
  • 20 g vanilkové pasty
  • 40 g solamylu
  • 1 lžička citronové kůry
  • špetka muškátového oříšku

 

Návod na přípravu

Nejprve si připravíme těsto. Utřeme změklé Jihočeské máslo s cukrem a vejcem. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s 1 lžičkou prášku do pečiva. Vypracujeme měkké těsto. Těsto prsty vtlačíme do koláčové formy (můžeme ji vyložit pečicím papírem) a pečeme při 180 °C (horký vzduch při 160 °C) cca 15 minut. V míse při nízkých otáčkách dohladka vyšleháme Jihočeský tučný tvaroh s vejcem, Jihočeským mlékem, cukrem, vanilkovou pastou, tradičním Lipánkem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a solamylem. Náplň nalijeme na upečené těsto, které předtím potřeme marmeládou. Koláč opatrně vložíme do předehřáté trouby (náplň je hodně tekutá) a pečeme při 180 °C 40–50 minut, než jsou okraje těsta krásně zlaté a náplň je pevná. Necháme vychladnout a podáváme.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk