myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Sladký dýňový chlebík s rozinkami a tvarohovým Lipánkem

Sladký dýňový chlebík s rozinkami a tvarohovým Lipánkem

Ingredience

  • 190 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 30 g rozinek
  • 2 vejce
  • 300 g dýně hokaido
  • 150 g Jihočeského másla
  • 1 balení tvarohového Lipánka
     

Návod na přípravu

Jihočeské máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do mísy nastrouháme dýni, osolíme a necháme „vypotit“. Vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme vejce, vychladlé Jihočeské máslo a lehce prošleháme metličkou. Všechny suché ingredience spolu promícháme v misce a přidáme k tekuté směsi. Těsto dobře zamícháme, a nakonec vmícháme tvarohového Lipánka. Formu na biskupský chlebíček vymažeme Jihočeským máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto. Chleba pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk