Trdelník s Lipánkem Tradičním
Máte chuť na trdelník, ale nechcete kvůli tomu čekat na adventní trhy, nebo hledat stánek, kde by ho mohli mít? Udělejte si ho doma! Nepotřebujete na to ani žádné zvláštní náčiní.
Ingredience
Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 80 g Jihočeského másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- 250 ml Jihočeského mléka
- 42 g droždí
Na náplň a potření:
- 2 balení Lipánka tradičního 130 g
- 5 lžic skořicového cukru
- olej na potření
Návod na přípravu
Droždí promícháme se lžící vlažného Jihočeského mléka se špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze zbylých surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a zevnitř potřeme Lipánkem tradičním.
Podobné recepty
Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými ořechy
Ingredience (4 porce) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Jihočeské smetany 2 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti) piškoty 2 jablka ½lžičky skořice Na čokoládovou polevu: 100 g hořké čokolády 50 ml Jihočeské smetany Na karamelizované ořechy: 50 g cukru krupice 1 lžíce Jihočeského másla 100 g ořechů
Karamelizované tyčinky z toastového chleba se skořicí a sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 8 plátků toastového chleba 2 sladké pomazánky Lipánek špetka skořice 50 g Jihočeského másla 50 g třtinového cukru 30 g medu špetka soli 1 hruška čerstvá máta
Syrečková pomazánka
Nechte váš domov provonět syrečkovou pomazánkou. Někteří možná odejdou, ale o to více zbyde na vás :-).
Mini cheesecake s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (4 porce) 120 g sušenek (Lotus, BeBe apod.) bílek ze 2 vajíček 180 g tvarohového Lipánka 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 2 lžíce medu 2 lžíce strouhaného kokosu 1 lžíce kukuřičného škrobu ½ tabulky bílé čokolády na ozdobu ovoce a máta na ozdobu
Cuketovo‑mrkvový koláč s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience 1 hrnek nastrouhané cukety 2 hrnky nastrouhané mrkve 1 nastrouhané jablko 2 vejce ½ hrnku medu ½ hrnku kokosového oleje šťáva z 1 pomeranče ¾ hrnku Jihočeského tvarohu & jogurtu + na ozdobu 2 a ½ hrnku mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 špetky mleté skořice 2 špetky muškátového oříšku 3 lžíce strouhaného kokosu ovoce a máta na ozdobu
Snídaňový bowl s Jihočeským odtučněným tvarohem
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského odtučněného tvarohu špetka sušeného česneku hrst nakrájené pažitky hrst nakrájeného kopru 1 lžička citronové šťávy ½ papriky 100 g uzeného lososa 2 vejce hrst jarní cibulky 4 ředkvičky špetka sezamu 1 avokádo sůl pepř
Vánoční slané sušenky s Jihočeskou nivou 60 %, vlašskými ořechy a bylinkami
Ingredience 150 g Jihočeského másla 110 g Jihočeské nivy 60 % 2 vejce + 1 na potření 250 g hladké mouky 10 g cukru rozmarýn + tymián 1 lžička prášku do pečiva špetka sušené cibule ½ lžičky drceného kmínu čerstvě mletý pepř špetka soli vlašské ořechy na posypáni
Domácí vaječný likér s čerstvou Jihočeskou smetanou
Ingredience (na 1,2 litru) 3 žloutky 100 g cukru moučka 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 500 ml rumu ½ vanilkového lusku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...