Tvarohové řezy
Ingredience
1. vrstva – spodní kakaový piškot
- 1 celé vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 100 g cukru krystal
- 4 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
2. vrstva – tvarohová část
- 750 g Jihočeského tučného tvarohu
- 3 vaječné žloutky
- 3 polévkové lžíce cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
3. vrstva – horní světlý piškot
- 3 celá vejce
- 200 g cukru krystal
- 70 g slunečnicového oleje
- 5 polévkových lžic vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Návod na přípravu
1. vrstva – spodní kakaový piškot
Nejprve smícháme suché ingredience (mouka, kakao, prášek do pečiva). Vyšleháme vejce s cukrem a vodou do pěny a přidáme zchladlé rozpuštěné máslo. Následně nasypeme suchou směs do vyšlehaných vajec, vše dobře promícháme a dáme na plech.
2. vrstva – tvarohová část
Všechny ingredience smícháme a navrstvíme na spodní kakaový piškot.
3. vrstva – horní světlý piškot
Vyšleháme vejce s cukrem, postupně pomalu zašleháme olej a vodu. Do vzniklé směsi postupně zamícháme mouku s kypřicím práškem a rozetřeme na vrstvu tvarohu.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 50 minut.
Podobné recepty
Domácí vaječný likér s čerstvou Jihočeskou smetanou
Ingredience (na 1,2 litru) 3 žloutky 100 g cukru moučka 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 500 ml rumu ½ vanilkového lusku
Domácí vánočka s tvarohovým Lipánkem
Ingredience Na těsto: 1 tvarohový Lipánek 500 g hladké mouky 115 g cukru krupice 2 špetky soli 16 g čerstvého droždí 160 g čerstvého Jihočeského mléka 3 žloutky kůra z 1 citronu 30 g rumu 15 g vanilkové pasty nebo extraktu 115 g změklého Jihočeského másla 100 g rozinek v rumu Na ozdobu: 1 tvarohový Lipánek 1 vejce na potření 50 g plátků mandlí hrušky na ozdobu
Silvestrovské pomazánky
Ingredience Pomazánka s pečeným česnekem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 2 paličky česneku 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy ½ lžičky sušeného rozmarýnu sůl, pepř dle chuti Pomazánka s uzeným lososem a koprem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 100 g uzeného lososa 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy hrst čerstvého nasekaného kopru ½ lžičky mleté uzené papriky sůl, pepř dle chuti Pomazánka s červenou řepou a mrkví 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 menší řepa 2 menší mrkve nebo jedna velká 2 lžíce majonézy nasekaná petržel sůl, pepř dle chuti
Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti
Makové linecké s lemon curd
Ingredience 180 g Jihočeského másla 250 g hladké mouky 60 g cukru 50 g mletého máku 1 žloutek špetka soli Lemon curd 5 žloutků 80 g cukru 80 g citronové šťávy 70 g Jihočeského másla kůra ze 2 bio citronů
Čokoládovo-vanilková bábovka
Ingredience 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 g čokoládové pomazánky Lipánek 3 vejce 150 g cukru 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva
Kořeněné dýňové latte
Ingredience (1 porce) 3 lžíce dýňového pyré ½ lžičky mleté skořice ½ lžičky sušeného mletého zázvoru ½ lžičky perníkového koření 1 lžička cukru (volitelné) 1 dvojité espresso 150 ml Jihočeského plnotučného mléka 30 ml Jihočeské smetany ke šlehání
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...