Vánoční citrusový koláček s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (12 porcí)
- 5 citrusových plodů dle výběru (pomeranč, grapefruit, citron)
- 0,5 hrnku cukru
- 4 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla
Na těsto:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 hrnku cukru krystal
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 1,5 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
- kůra z jednoho pomeranče
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 0,5 balení tvarohového Lipánka + 1,5 balení tvarohového Lipánka na ozdobu
- 3/4 hrnku čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- 250 g Jihočeského másla
Návod na přípravu
Citrusy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukr a rozpuštěné Jihočeské máslo smícháme v pánvi. Přidáme ovoce v rovnoměrných vrstvách, přikryjeme a pomalu krátce zahříváme. Jihočeské máslo, oba cukry, tymián a pomerančovou kůru rozmixujeme. Přidáme vejce a vanilku. Poté smícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Nakonec přimícháme čerstvou Jihočeskou smetanu a tvarohového Lipánka. Vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a poklademe citrusy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° cca 40 minut. Při podávání ozdobíme tvarohovým Lipánkem.
Podobné recepty
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod
Ingredience 200 g filo těsta 30 g Jihočeského másla 300 g čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce vanilkové pasty 2 balení sladké pomazánky Lipánek 1 lžička citronové šťávy 150 g mražených jahod 50 g čerstvých jahod + na ozdobení pár lístků čerstvé bazalky + na ozdobení 1 lžička solamylu 1 lžička citronové kůry 20 g moučkového cukru 3 lžíce vody
Makovec s vanilkovým Lipánkem
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 100 g máku 150 g cukru 1 kypřicí prášek 1 vejce 100 g rozpuštěného Jihočeského másla 250 g mléka 1 lžíce marmelády/povidel Poleva 3 Lipánky tradiční vanilkové šťáva z ½ citronu
Francouzský toast s Tvarohem & jogurtem a broskvemi
Ingredience 4 plátky většího toastového chleba 2 vejce 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka cukr krupice mletá skořice 100 g Jihočeského másla 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 zralé broskve snítka máty
Opečené bramborové šišky s mákem a s krémem z vanilkového Lipánka
Ingredience (2 porce) 400 g brambor 0,5 lžičky soli 1 vejce 220 g hrubé mouky 1 lžíce cukru 0,5 lžíce máku 50 g Jihočeského másla 2 balení tradičního Lipánka 100 g mražených borůvek nebo lesní směsi 0,5 lžíce citronové šťávy 1,5 lžíce moučkového cukru kůra z půlky citronu
Karamelový krém z čerstvého Jihočeského mléka a smetany
Ingredience (na 2 porce) Karamel: 200 g cukru 40 ml vody Dokončení: 40 g cukru 3 žloutky 1 vejce 10 g vanilkové pasty 200 g čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 100 g Jihočeské smetany + 150 g na ozdobu
Piškotové řezy s krémem z tvarohového Lipánka
Ingredience Piškot 120 g Jihočeského másla + na vymazání formy 200 g cukru 200 g hladké mouky + na vysypání formy sůl 13 g kypřicího prášku 4 vejce 80 ml oleje 70 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 5 g vanilkové pasty Sirup: 150 g cukru 100 g vody Krém: 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 balení tvarohového Lipánka 50 g rozmačkaných borůvek 10 g moučkového cukru
Tvarohový koláč s borůvkami, drobenkou a tvarohovým Lipánkem
Ingredience 320 g polohrubé mouky 170 g Jihočeského másla 180 g cukru 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Náplň 2× Lipánek tvarohový 1× Jihočeský tvaroh 2 lžíce vanilkového pudinku 2× vanilkový cukr 350 g borůvek
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...