myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Zapečené palačinky s Madelandem

Zapečené palačinky s Madelandem

Ingredience

  • 5–6 palačinek
  • 1 balení sýru Madeland
  • 100 g baby špenátu
  • 150 g žampionů
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 250 ml Jihočeské smetany
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • Jihočeské máslo na vymazání pekáčku

Návod na přípravu

Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme na kostičky a chvilku osmažíme na oleji. Přidáme žampiony a restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, sůl a pepř. Po minutě přilijeme polovinu Jihočeské smetany a přidáme omytý špenát. Jakmile se vše spojí, vlijeme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody, chvíli povaříme, aby směs zhoustla, a vypneme plotnu.

Menší zapékací formu vymažeme Jihočeským máslem. Palačinky plníme připravenou směsí, zarolujeme je a dáme do pekáčku. Zbytek Jihočeské smetany smícháme s vajíčkem, špetkou soli a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Smetanou zalijeme palačinky a navrch přidáme Madeland. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk