Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem
Ingredience (2 porce)
- 400 g hladké mouky
- 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do těsta + 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do dipu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 20 g čerstvého droždí
- 2 špetky soli
- 150 ml vlažné vody
- olej na smažení
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst pažitky
- 1 hrst petrželky
- sůl
- 1 lžička citronové šťávy
Instructions for preparation
V míse smícháme mouku, droždí, cukr, vlažnou vodu, 2 špetky soli, olej a 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout pod utěrkou. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky (cca 30 g), ze kterých vyválíme cca 15 cm dlouhé válečky. Necháme cca 15–20 minut pod utěrkou. Mezitím v misce smícháme Jihočeskou zakysanou smetanu bez laktózy, najemno nastrouhaný česnek, petrželku a pažitku, citronovou šťávu a sůl. Tyčinky smažíme ve větším množství oleje a podáváme s česnekovým dipem.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...