We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem

Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem

Ingredience (2 porce)

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do těsta + 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do dipu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 špetky soli
  • 150 ml vlažné vody
  • olej na smažení
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst pažitky
  • 1 hrst petrželky
  • sůl
  • 1 lžička citronové šťávy
     

Instructions for preparation

V míse smícháme mouku, droždí, cukr, vlažnou vodu, 2 špetky soli, olej a 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout pod utěrkou. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky (cca 30 g), ze kterých vyválíme cca 15 cm dlouhé válečky. Necháme cca 15–20 minut pod utěrkou. Mezitím v misce smícháme Jihočeskou zakysanou smetanu bez laktózy, najemno nastrouhaný česnek, petrželku a pažitku, citronovou šťávu a sůl. Tyčinky smažíme ve větším množství oleje a podáváme s česnekovým dipem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk