Jak vypadá dobrá snídaně? Pro mnohé z nás se neobejde bez mléčných výrobků. Pro milovníky pečiva je jistě favoritem máslo, pomazánky, ale čím dál častěji také žervé.
Žervé lze konzumovat nejen naslano, ale použít ho můžete i do dezertů. Je také vhodné pro zahuštění polévek či omáček bez použití mouky. S pomocí žervé vyčarujete smetanové brambory a jemné omáčky na těstoviny a gnocchi či přelivy na lívance. Je to zkrátka vděčná surovina do každého pokrmu a je vhodná i při bezlepkové dietě.
Žervé si můžete vyrobit i doma, není to žádná velká věda, receptů najdete na internetu spoustu. Pokud ale nechcete čekat, hledat recept a kupovat několik surovin, abyste z nich nakonec vytvořili jednu, vyzkoušejte naše Jihočeské žervé. Ani to není žádná věda, kvůli 99procentnímu obsahu smetany jsme na něj ale v Madetě náležitě pyšní. Vyrábíme ho pro vás v Plané nad Lužnicí, a jak je u nás dobrým zvykem, nenajedete v něm žádné konzervanty, stabilizátory ani éčka. Pod víčkem se skrývá pouze plná chuť smetany, mlékárenské kultury a špetka soli. Sametově jemnou konzistenci jsme vytvořili díky lásce k mlékařskému řemeslu. Jedinečnost Jihočeského žervé dokazuje i certifikát Česká cechovní norma, který označuje kvalitativně nadstandardní výrobky.
Nově můžete Jihočeské žervé ochutnat i se svěží pažitkou nebo s pikantním křenem. Křenová pasta, kterou je Jihočeské žervé dochuceno, je z 99 % tvořena mletým křenem, zbytek složení je jedlá sůl a voda. Jak je u nás zvykem, žádné stabilizátory ani umělá aromata ve složení nenajdete.
Objevte kousek jižních Čech v chuti čerstvého smetanového sýra. Kde ho koupíte?