Čokoládovo-vanilková bábovka
Ingredience
- 100 g vanilkové pomazánky Lipánek
- 100 g čokoládové pomazánky Lipánek
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Mouku s práškem do pečiva postupně zamícháme do vyšlehaných vajec.
Těsto rozdělíme do dvou misek. Do jedné zamícháme vanilkovou pomazánku Lipánek a do druhé čokoládovou pomazánku Lipánek.
Na dno bábovkové formy střídavě vrstvíme po lžicích nebo naběračkou obě těsta. Bábovku pečeme asi 45 minut. Špejlí zkusíme jestli je bábovka upečená - pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.
Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Podobné recepty
Domácí vaječný likér s čerstvou Jihočeskou smetanou
Ingredience (na 1,2 litru) 3 žloutky 100 g cukru moučka 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 500 ml rumu ½ vanilkového lusku
Domácí vánočka s tvarohovým Lipánkem
Ingredience Na těsto: 1 tvarohový Lipánek 500 g hladké mouky 115 g cukru krupice 2 špetky soli 16 g čerstvého droždí 160 g čerstvého Jihočeského mléka 3 žloutky kůra z 1 citronu 30 g rumu 15 g vanilkové pasty nebo extraktu 115 g změklého Jihočeského másla 100 g rozinek v rumu Na ozdobu: 1 tvarohový Lipánek 1 vejce na potření 50 g plátků mandlí hrušky na ozdobu
Silvestrovské pomazánky
Ingredience Pomazánka s pečeným česnekem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 2 paličky česneku 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy ½ lžičky sušeného rozmarýnu sůl, pepř dle chuti Pomazánka s uzeným lososem a koprem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 100 g uzeného lososa 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy hrst čerstvého nasekaného kopru ½ lžičky mleté uzené papriky sůl, pepř dle chuti Pomazánka s červenou řepou a mrkví 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 menší řepa 2 menší mrkve nebo jedna velká 2 lžíce majonézy nasekaná petržel sůl, pepř dle chuti
Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti
Makové linecké s lemon curd
Ingredience 180 g Jihočeského másla 250 g hladké mouky 60 g cukru 50 g mletého máku 1 žloutek špetka soli Lemon curd 5 žloutků 80 g cukru 80 g citronové šťávy 70 g Jihočeského másla kůra ze 2 bio citronů
Kořeněné dýňové latte
Ingredience (1 porce) 3 lžíce dýňového pyré ½ lžičky mleté skořice ½ lžičky sušeného mletého zázvoru ½ lžičky perníkového koření 1 lžička cukru (volitelné) 1 dvojité espresso 150 ml Jihočeského plnotučného mléka 30 ml Jihočeské smetany ke šlehání
Galetka s hruškami a Lipánkem tvarohovým
Ingredience (8 porcí) 200 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce studené vody špetka soli 2 Lipánky tvarohové 3–4 hrušky karamel nebo moučkový cukr na dokončení
Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience 500 g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21 g droždí 15 g soli 40 g olivového oleje 1 balení Tylžského sýra 1 balení vepřové šunky 1 lžička sladké papriky 1 lžička sušeného česneku 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 červená paprika sůl pepř 2 rajčata ledový salát
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...