myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Jahodová pěna s tradičním Lipánkem

20 minut

náročnost:

přehled receptů

Jahodová pěna s tradičním Lipánkem

Ingredience (na 3 porce)

  • 350 g mražených jahod
  • 3 balení tradičního Lipánka
  • 100 g cukru
  • 6 g želatiny
  • 250 ml Jihočeské trvanlivé smetany
  • čerstvé jahody a borůvky na ozdobu

Návod na přípravu

Želatinu namočíme do studené vody. Mražené jahody s cukrem a trochou vody přivedeme k varu. Poté přidáme želatinu, rozmixujeme a přecedíme. Trvanlivou Jihočeskou smetanu vyšleháme se dvěma Lipánky a přimícháme rozmixované jahody. Hotovou směs vlijeme do misek a vložíme přes noc do lednice. Ozdobíme čerstvými jahodami, borůvkami a tradičním Lipánkem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk