myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Makovec s vanilkovým Lipánkem

Makovec s vanilkovým Lipánkem

Ingredience (12 porcí)

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g máku
  • 150 g cukru
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 vejce
  • 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
  • 250 g mléka
  • 1 lžíce marmelády/povidel

Poleva

  • 3 Lipánky tradiční vanilkové
  • šťáva z ½ citronu
     

Návod na přípravu

Troubu předehřejeme na 170 °C. Koláčovou formu nebo hlubší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Mouku, mák, cukr a kypřicí prášek smícháme v míse. Poté přidáme i vejce, rozpuštěné máslo, mléko a marmeládu nebo povidla. Vše zamícháme a nalijeme do připravené formy.
Lipánky smícháme se šťávou z citronu a potřeme jím těsto.
Pečeme asi 30 minut. Když se makovec nelepí na špejli, je hotový.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk