Míša řezy s Jihočeským tvarohem
Připravme si společně klasický milovaný dezert, Míša řez.
Ingredience
Korpus:
- 1 hrnek Jihočeského mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- ¾ hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- kakao
Krém:
- 750 g Jihočeský tvaroh polotučný
- 250 g Jihočeského másla
- 1 vanilkový cukr
- cukr moučka dle chuti
- 100 g čokoláda na vaření
- trochu másla do čokoládového krému
Návod na přípravu
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej a pomalu šleháme. Z vajec oddělíme žloutky, které přidáme do směsi a z bílků ušleháme sníh. Přiléváme Jihočeské mléko, kakao a na konec přimícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 40 minut na 180 ºC.
Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
V menším hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, které necháme vychladnout. Přidáme Jihočeský tvaroh polotučný, vanilkový cukr a podle chuti cukr moučka. Vše šleháme do hladké hmoty a necháme vychladnout.
Vychladlý krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme máslo a poté nalijeme na korpus s Jihočeským tvarohem. Necháme ztuhnout a podáváme :)
Doporučujeme krájet horkým nožem, aby čokoláda nepopraskala.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...