myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Mléčný koláč

20 minut + doba pečení

náročnost:

přehled receptů

Mléčný koláč

Ingredience

  • 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
  • 130 g hladké mouky + na posypání formy
  • 300 g cukru
  • 100 g solamylu
  • 50 g Jihočeského másla + na potření formy
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 4 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička skořice
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 banán
  • 90 g Jihočeského žervé
  • ovoce na ozdobu
     

Návod na přípravu

V hrnci rozmícháme čerstvé Jihočeské mléko, mouku, solamyl, 260 g cukru, 3 vejce, vanilkovou pastu a na mírném ohni vaříme 7–10 minut do zhoustnutí. Poté do směsi zamícháme Jihočeské máslo. Pečicí formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a potřeme vejcem rozmíchaným s vodou, skořicí a 40 g cukru. Poklademe na kolečka nakrájeným banánem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 50 minut. Po upečení necháme koláč cca 3 hodiny ztuhnout v lednici. Ozdobíme našlehaným Jihočeským žervé s moučkovým cukrem a ovocem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk