myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem

1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem

Ingredience

  • 2 balení tradičního Lipánka
  • 1 Jihočeský tvaroh
  • 1 žloutek
  • 3 jablka
  • 100 g cukru
  • 60 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 40 g Jihočeského másla
  • špetka soli
  • 1 balení listového těsta
  • hrst oblíbených ořechů
     

Návod na přípravu

V misce smícháme tradičního Lipánka, Jihočeský tvaroh a žloutek. Těsto rozválíme a vykrojíme obdélníky cca 10×5 cm. Na každý obdélník dáme směs s tradičním Lipánkem a rozetřeme ji ke krajům. Na Lipánka rozložíme na tenko nakrájené jablko a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Mezitím v hrnci rozpustíme cukr s trochou vody, přidáme čerstvou Jihočeskou smetanu, Jihočeské máslo a sůl a důkladně promícháme. Hotové obdélníky ozdobíme ořechy a karamelem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk