myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Pošírovaná hruška v nealko punči s Tradičním Lipánkem

Nakyslá chuť hrušky v punči se sladkou tečkou v podobě Lipánka je tím pravým dezertem i pro ty nejmenší.

Pošírovaná hruška v nealko punči s Tradičním Lipánkem

Ingredience (na 4 porce)

  • 4 menší hrušky
  • 300 ml ovocného čaje
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 200 ml jablečného džusu
  • 50 g cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 badyány
  • 2 celé skořice
  • 4 ks hřebíčku
  • 1 balení tradičního Lipánka

 

Návod na přípravu

V hrnci smícháme všechny ingredience kromě hrušek a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme propojit chutě. Hrušky oloupeme a vložíme do připravené lázně, kde je na mírném plameni vaříme cca 20 minut. Po vyndání servírujeme ještě teplé společně s punčem, ve kterém se hruška vařila. Přidáme lžíci Lipánka a podáváme.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk