myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Salát s červenou řepou, špenátem, Jihočeskou nivou a piniovými oříšky

15 minut

náročnost:

přehled receptů

Odlehčete své Vánoce a užijte si kombinaci chutí, které vás pohltí. Salátu dodá Jihočeská niva ten správný šmrnc.

Salát s červenou řepou, špenátem, Jihočeskou nivou a piniovými oříšky

Ingredience

  • 100 piniových oříšků
  • 400 g Jihočeské nivy 45 %
  • 800 g vařené červené řepy
  • pepř
  • olivový olej
  • hrst čerstvého špenátu

Na dresing

  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce balsamica
  • 6 lžic olivového oleje

Návod na přípravu

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme med, pepř, sůl, balsamico, olivový olej a zamícháme. Na pánvi opražíme nasucho piniové oříšky. Na talíř dáme lístky špenátu, červenou řepu, rozdrobenou Jihočeskou nivu a posypeme piniovými oříšky. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme pepřem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk