Salát s červenou řepou, špenátem, Jihočeskou nivou a piniovými oříšky
Odlehčete své Vánoce a užijte si kombinaci chutí, které vás pohltí. Salátu dodá Jihočeská niva ten správný šmrnc.
Ingredience
- 100 piniových oříšků
- 400 g Jihočeské nivy 45 %
- 800 g vařené červené řepy
- pepř
- olivový olej
- hrst čerstvého špenátu
Na dresing
- 1 lžíce medu
- sůl
- pepř
- 4 lžíce balsamica
- 6 lžic olivového oleje
Návod na přípravu
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme med, pepř, sůl, balsamico, olivový olej a zamícháme. Na pánvi opražíme nasucho piniové oříšky. Na talíř dáme lístky špenátu, červenou řepu, rozdrobenou Jihočeskou nivu a posypeme piniovými oříšky. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme pepřem.
Podobné recepty

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Salát s Jihočeskou nivou, hruškou, krutony, cherry rajčaty, cibulkou a nivovým dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 2 hrušky 4 plátky toustového chleba 1 červená cibule hrst cherry rajčat 200 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžička majonézy 1 lžička Jihočeské zakysané smetany hrst pažitky nakrájené najemno salát little gem

Teplý salát se Sýrem na pánev, růžičkovou kapustou, šalotkou, lilkem, bramborami a hořčičným dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 10 ks růžičkové kapusty 6 malých brambor 1 lilek 3 šalotky 1 lžíce hrubozrnné hořčice 1 lžička dijonské hořčice 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy špetka sušeného česneku 4 lžíce olivového oleje olivový olej na restování sůl pepř

Brambory s Jihočeským tvarohem bez laktózy, jarní cibulkou a tuňákem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského tvarohu bez laktózy 1 hrst jarní cibulky 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky ½ lžičky sušeného česneku ½ lžičky sušené cibule ½ lžičky citronové šťávy 1 konzerva tuňáka 500 g grenaille brambor sůl pepř 1 lžička olivového oleje hrubozrnná hořčice na ozdobu

Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody

Čočkový salát s Jihočeskou nivou Fit 30%
Ingredience (2 porce) 1 × Jihočeská niva Fit 30% 1 hrneček uvařené černé čočky ½ okurky 1 paprika 100 g cherry rajčat koriandr Na zálivku: šťáva z ½ citronu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu špetka soli

Waldorf salát s Jihočeskou nivou Fit 30 %
Ingredience (2 porce) 150 g Jihočeské nivy Fit 30% 150 g salátu little gem 50 g řapíkatého celeru 30 g bulvového celeru 50 g jablek 30 g hroznového vína 20 g vlašských ořechů 100 g Jihočeského žervé 30 g majonézy 30 g medu šťáva z jednoho citronu 15 g dijonské hořčice 15 g hrubozrnné hořčice sůl pepř

Bulgurový salát s řepou, kadeřávkem, Jihočeskou nivou 30 % a kadeřávkovými chipsy
Ingredience (na 2 porce) 2 větší bulvy řepy – může být červená nebo mix červené a žluté olivový olej sůl 50 g bulguru (ideálně hrubozrnného) 20 g quinoy 2 listy kadeřávku Jihočeská niva 30 % červená cibule granátové jablko vlašské ořechy Zálivka: 1,5 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička javorového sirupu 1 lžička celozrnné hořčice sůl
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...