Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience:
- 2 střední řepy
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- slunečnicové a dýňové semínko na dokončení
Zálivka:
- 1 balení Jihočeského cottage
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky nebo kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a restujeme řepu na mírném plameni asi 10 minut, dokud nezačne měknout. Poté přidáme balzamikový ocet a med a restujeme dalších 5 minut.
Připravíme zálivku. Cottage rozmixujeme s citronovou šťávou, zakysanou smetanou, solí a pepřem dohladka.
Baby špenát omyjeme a osušíme. Na talíře rozprostřeme špenát, na něj položíme restovanou řepu a přelijeme zálivkou.
Na závěr nasucho opražíme slunečnicová a dýňová semínka na pánvi a posypeme jimi hotový salát.
Podobné recepty

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření

Salát s Jihočeskou nivou, hruškou, krutony, cherry rajčaty, cibulkou a nivovým dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 2 hrušky 4 plátky toustového chleba 1 červená cibule hrst cherry rajčat 200 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžička majonézy 1 lžička Jihočeské zakysané smetany hrst pažitky nakrájené najemno salát little gem

Zapečené jednohubky s Blaťáckým zlatem, hruškami, Jihočeským žervé a karamelizovanou cibulkou
Ingredience (2 porce) 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 1 balení Jihočeského žervé 2 hrušky 3 cibule 1 lžička cukru 1 lžíce bílého vinného octa pár větviček tymiánu Jihočeské máslo na potírání 1 lžíce oleje sůl pepř

Nadýchané lívance s krémem ze sladkého mlíčka Lipánek a ovocem
Ingredience (2 porce): Těsto: 200 g hladké mouky 30 g cukru 12 g kypřicího prášku 6 g soli 240 g sladkého mlíčka Lipánek 2 vejce 60 g rozpuštěného Jihočeského másla ovoce a med na ozdobu olej na smažení Krém: 1 sladké mlíčko Lipánek 3 žloutky 1 lžíce cukru 1 lžička studeného Jihočeského másla

Bramborová placka se sýrem Lipánek Zlaťáček, šunkou a opečenou zeleninou
Ingredience: 1 balení sýru Lipánek Zlaťáček 4 větší brambory 2 barevné papriky hrst baby špenátu 1 jarní cibulka ½ pórku 1 balení šunky pár větviček tymiánu sůl pepř olivový olej na zakapani 1 lžička oleje

Zapečené croissanty s Moravským bochníkem
Ingredience (4 porce): 6 croissantů plnotučná hořčice 150 g šunky 2 balení sýru Moravský bochník 50 ml Jihočeské smetany 50 ml Jihočeského mléka čerstvý tymián muškátový oříšek vejce na potření

Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...