myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage

Ingredience:

  • 2 střední řepy
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • slunečnicové a dýňové semínko na dokončení

Zálivka:

  • 1 balení Jihočeského cottage
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany
  • sůl, pepř
     

Návod na přípravu

Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky nebo kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a restujeme řepu na mírném plameni asi 10 minut, dokud nezačne měknout. Poté přidáme balzamikový ocet a med a restujeme dalších 5 minut.

Připravíme zálivku. Cottage rozmixujeme s citronovou šťávou, zakysanou smetanou, solí a pepřem dohladka.

Baby špenát omyjeme a osušíme. Na talíře rozprostřeme špenát, na něj položíme restovanou řepu a přelijeme zálivkou.

Na závěr nasucho opražíme slunečnicová a dýňová semínka na pánvi a posypeme jimi hotový salát.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk