myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Tvarohové řezy s kakaovým Lipánkem, ovesnými vločkami, čokoládou a ovocem

50 minut

náročnost:

přehled receptů

Tvarohové řezy s kakaovým Lipánkem, ovesnými vločkami, čokoládou a ovocem

Ingredience

  • 200 g tvarohového Lipánka
  • 150 g hladké mouky
  • 80 g ovesných vloček
  • 30 g hořké čokolády
  • 80 g třtinového cukru
  • 80 g bílého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 0,5 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce Jihočeského mléka
  • 1 lžička Jihočeského másla na vymazání formy
  • 1 bílek
  • 3 lžíce mražených malin
  • hrst čerstvých malin a ostružin na ozdobu

Návod na přípravu

V misce smícháme ovesné vločky, kypřicí prášek, třtinový cukr, 120 g mouky, skořici, najemno nasekanou hořkou čokoládu, čerstvé Jihočeské mléko a rozpuštěné Jihočeské máslo. Formu vymažeme Jihočeským máslem, nasypeme větší část drobenky z ovesných vloček a namačkáme ji na dno formy. Necháme stranou zhruba čtvrtinu drobenky. V misce smícháme tvarohového Lipánka, bílý cukr, zbytek mouky a bílek. Tuto směs nalijeme na korpus. Navrch rozprostřeme mražené maliny, zasypeme zbylou drobenkou a pečeme v předehřáté troubě při 165 °C cca 35 minut. Upečené řezy ozdobíme čerstvými malinami a ostružinami.

Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk