Valentýnské dortíčky
Blíží se svátek zamilovaných, nejen v tento den bychom si však měli dělat radost. Připravte si naše dortíčky i jen tak, pro radost.
Ingredience
(14 ks, 7+7)
Na sušenkový základ:
- 150 g sušenek bez lepku, laktózy a vajec (Radka Vrzalová doporučuje Gullon digestiv nebo Maria)
- 100 g mletých lískových oříšků
- cca 80 g studeného tuku (Radka Vrzalová doporučuje Alsan), kdo může přepustí si Jihočeské máslo a nechá vychladit
Na růžovou pěnovou ovocnou vrstvu - pro dámy:
- 2 balení Jihočeské Lahůdky bez laktózy s jahodami
- 1 balení Lipánka bez laktózy
- 1 pol. lžíce jahodového džemu
- 4 plátky želatiny
Na růžový ozdobný krém:
- 2 balení Lipánka bez laktózy
- 1 balení práškové malinové náplně
- Na čoko-nugátovou pěnovou vrstvu - pro pány:
- 1 tradiční Jihočeské pomazánkové bez laktózy
- 120 g oříškové pomazánky bez laktózy (kde koupit poradí Radka Vrzalová)
- 4 plátky želatiny
Na čoko ozdobný krém:
- 150 g rozpuštěné zchladlé hořké čokolády
- 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy nebo (půl na půl s pomazánkovým bez laktózy)
košíčky na muffiny (pevnější nebo 3 naskládané na sebe) vložené do formiček na muffiny nebo do malých hrnečků, trezírovací sáčky a zdobící špička
Návod na přípravu
Tuk smícháme s podrcenými sušenkami a oříšky, vytvoříme sušenkové těsto, kterým vyplníme dna košíčků ve formičkách (cca 1 cm). Dáme vychladit do mrazáku na půl hodiny nebo na 2 hodiny do lednice.
Plátky želatiny rozpustíme podle návodu na sáčku - pro každý druh necháme 4 plátky nabobtnat ve 4 lžících studené vody, pak ohřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme krátce zchladnout.
Mixérem vyšleháme suroviny na růžovou nebo nugátovou pěnu, odebereme 2 lžíce směsi, ty prošleháme se zchladlým želatinovým základem a vrátíme ke zbytku pěny, prošleháme. Lžící klademe na sušenkové korpusy ve formičkách, sklepáme, abychom dostali ven bublinky vzduchu. Dáme vychladit nejlépe přes noc.
Suroviny na ozdobný krém prošleháme a zdobíme dortíky pomocí trezírovacího sáčku a velké řezané špičky. Zdobíme ovocem nebo kousky čokolády, griliášem apod. Krémy lze i prohodit a vytvořit dortíky barevné bláznivé...
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Vanilkové cupcakes
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 80 g cukru 1 lžíce medu 2 vejce pokojové teploty 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 ml Jihočeského mléka 60 g Jihočeského másla kůra z 1 bio citronu Krém 2 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Sladká roláda s krémem z tvarohového Lipánka a ovocem
Ingredience (6 porcí) 2 kelímky tvarohového Lipánka 250 ml čerstvé Jihočeské smetany 4 vejce 150 g hladké mouky 130 g cukru 1 vanička čerstvých jahod máta na ozdobu borůvky na ozdobu 1 lžíce moučkového cukru + na ozdobu 2 špetky soli ½ lžičky kypřicího prášku 2 lžíce čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 3 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička bílého vinného octa 1 lžička vanilkového extraktu

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce) 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu 450 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 50 g Jihočeského másla 2 lžíce máku 1 lžička cukru 1 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 pytlík mražených jahod šťáva z půlky citronu čerstvé jahody na ozdobu máta na ozdobu

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 sušené droždí 100 ml vlažného Jihočeského mléka 2 Lipánky vanilkové 50 g cukru 2 žloutky špetka soli špetka muškátového oříšku Náplň: 4 střední jablka 90 g cukru 50 g rozinek 1 lžička skořice

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...