myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Vdolky s Tvarohovým Lipánkem a povidly

60 minut

náročnost:

přehled receptů

Vdolečky jako od babičky, díky Lipánkovi je to možné.

Vdolky s Tvarohovým Lipánkem a povidly

Ingredience

  • 250 ml vlažného trvanlivého Jihočeského mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 65 g moučkového cukru
  • 1 droždí
  • 60 g rozpuštěného vlažného Jihočeského másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce rumu
  • 2 balení tvarohového Lipánka
  • 300 g povidel
  • 300 g sádla ke smažení

Návod na přípravu

Ze dvou lžic trvanlivého Jihočeského mléka, dvou lžiček cukru a droždí umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek. V míse prošleháme mouku, cukr, trvanlivé Jihočeské mléko, vejce, žloutek a Jihočeské máslo. Poté přidáme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Na pomoučeném vále si z těsta vyválíme placku asi 1,5 cm vysokou. Vykrajujeme kolečka, která necháme cca 20 minut kynout. Po vykynutí uděláme do koleček důlek. Na pánvi rozpustíme sádlo, ve kterém vdolky smažíme pod pokličkou cca šest minut ze všech stran. Po vychladnutí vdolky ozdobíme povidly a tvarohovým Lipánkem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk