Okatý sýr
Krémově žlutý, vláčný, s delikátní oříškově-mandlovou chutí. Kdo by odolal jedinečnému sýru s holandskými kořeny, který se ovšem v podání Madety hrdě hlásí k malebné české krajině, ze které vzešel? Tento okatý sýr použijete ve své kuchyni, kdykoliv si chcete vychutnat plnou sýrovou chuť v jakémkoliv jídle. Užít si ho ale můžete i ve spojení s bílými víny typu ryzlink, sylvánské či burgundské. Zlákají vás nízkotučné varianty s 20 % či 30 % tuku v sušině, Madeland uzený na bukových štěpkách nebo originál tučný tak akorát? Vyberte si ten svůj.
A pokud se chcete podívat, jak se Madeland vyrábí, podívejte se na video přímo z Plané nad Lužnicí, kterým vás provede náš mistr sýrař Josef Pánek.
Smetanově žlutá barva, vláčná a pružná konzistenci a delikátní oříškovo-mandlová chuť. Pro své všestranné použití je velmi oblíben a výborně se hodí pro přípravu teplých sýrových specialit. Nasládlá oříškovo-mandlová chuť, kterou vyniká, nabízí jedinečný zážitek. Doporučujeme doplnit vlašskými ořechy či mangovo-zázvorovou marmeládou.
Fit varianta sýru Madeland obsahuje pouze 10 % celkového tuku. Velmi oblíbena je mezi sportovci a všemi, kteří upřednostňují nízkotučné sýry. Konzument přijímá přirozeně se vyskytující vápník důležitý pro stavbu kostí a bílkovin, které podporují růst svalové hmoty.
Pouze 15 % celkového tuku! Ocení jej tak nejen příznivci zdravého životního stylu. I přes nízký obsah tuku si zachovává svou charakteristickou pružnou a vláčnou konzistenci. V kombinaci s ovocem, ale i samostatně, je vítaným zpestřením nízkokalorických diet.
Uzená varianta, kterou udíme na pravých bukových štěpkách získává přirozeně „uzenou“ chuť. Cítit tak můžete nejen příjemnou oříškovou chuť, vychutnat si jej můžete stejně jako ostatní varianty.