Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience
• 500 g hladké mouky
• 7 g sušeného droždí
• 2 lžíce olivového oleje
• 310 ml vlažné vody
• sůl
• 3 lžíce cukru
• sezamová semínka
Náplň
• sýr Moravský bochník
• Jihočeské žervé
• avokádo
• uzený losos
• rukola
• ředkvičky
• sůl, pepř
Návod na přípravu
Do mísy dáme trochu vlažné vody, droždí a lžíci cukru. Necháme 10 minut vzejít kvásek. Poté do mísy přidáme i mouku, olej, sůl a zbytek vody. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.
Po vykynutí z těsta vytvoříme cca 12 kuliček. Dáme také do většího hrnce vařit vodu se zbylým cukrem a troubu předehřejeme na 200 °C. Do bochánků uděláme pomocí vařečky větší dírky. Před pečením bagely ještě povaříme ve vroucí vodě. Z každé strany asi minutu až dvě. Okapané je přendáme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme semínky. Pečeme v troubě 20 až 25 minut.
Vychladlé bagely rozkrojíme, namažeme Jihočeským žervé a navrstvíme na sebe posolené a opepřené avokádo, tenký plátek ředkvičky, rukolu, sýr Moravský bochník, lososa a přiklopíme horní částí bagelu.
Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková
Podobné recepty

Sendvič plný bílkovin se sýrem Eidam PRO
Ingredience (2 porce): 4 plátky kváskového chleba 1 balení High protein Eidam PRO rajče okurka salát mrkev avokádo červená cibule pórek (cca 5 cm) bazalkové pesto 1 balení Jihočeského žervé 1 lžička dijonské hořčice citron sůl

High protein quesadilla
Ingredience (2 porce): 1 balení sýru High protein Madeland 2 tortilly 2 lžíce olivového oleje kuřecí prsa grilovací koření červená cibulka ½ papriky 100 g cherry rajčat sůl, pepř Dip: Jihočeský jogurt Nature limetka stroužek česneku sůl

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 sušené droždí 100 ml vlažného Jihočeského mléka 2 Lipánky vanilkové 50 g cukru 2 žloutky špetka soli špetka muškátového oříšku Náplň: 4 střední jablka 90 g cukru 50 g rozinek 1 lžička skořice

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření

Salát s Jihočeskou nivou, hruškou, krutony, cherry rajčaty, cibulkou a nivovým dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 2 hrušky 4 plátky toustového chleba 1 červená cibule hrst cherry rajčat 200 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžička majonézy 1 lžička Jihočeské zakysané smetany hrst pažitky nakrájené najemno salát little gem

Kávové bábovky s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy
Ingredience (8 porcí) 200 g krystalového cukru 130 ml rostlinného oleje 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 g hladké mouky špetka soli 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody 180 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy 120 ml horké kávy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...