Brambory plněné lososem, sýrem Lipánek 48 % a špenátem
Ingredience
- 1 balení sýru Lipánek 48 %
- 5 větších brambor
- 200 g lososa
- 2 hrsti baby špenátu
- 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
- špetka muškátového oříšku
- 2 lžíce Jihočeského másla + na pečení
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- hrst pažitky
- 5 větviček tymiánu
- hrubozrnná hořčice + nakládaná červená cibule
Návod na přípravu
Brambory umyjeme a každou zabalíme zvlášť do alobalu s tymiánem, olivovým olejem a solí. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C cca 30–40 minut podle velikosti. Upečené brambory vyndáme z alobalu a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Lososa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi s rozehřátým Jihočeským máslem kůží dolů. Po cca 4 minutách otočíme a pečeme dalších cca 5 minut. Vychladlé brambory rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek vidličkou nebo metličkou smícháme se žloutkem, ohřátým Jihočeským máslem a čerstvou Jihočeskou smetanou. Přidáme muškátový oříšek, najemno nakrájenou pažitku, natrhaného lososa, špenát a na kostičky nakrájený sýr Lipánek 48 %. Dochutíme solí a pepřem. Hotovou směsí naplníme vydlabané půlky brambor a zapečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut. Podáváme s hrubozrnnou hořčicí a nakládanou červenou cibulkou.
Podobné recepty
Krémové těstoviny s Jihočeskou nivou Fit
Ingredience (4 porce): 300 g těstovin 2 ks Jihočeské nivy Fit 2 lžíce olivového oleje 1 červená cibule 4 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky 200 ml Jihočeského mléka 100 ml vývaru 4 trojúhelníčky taveného sýru Lipno hrst špenátu 100 g sušených rajčat muškátový oříšek sůl, pepř
Tortilla s Jihočeským syrečkem
Ingredience 2 vajíčka 1 lžíce másla 1 tortilla pár listů baby špenátu 30 g šunky 4 olivy 3 cherry rajčátka ½ Jihočeského syrečku
Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 1 chilli paprička ½ červené cibule 2 lžíce piva 3 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce Jihočeské tradiční zakysané smetany 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička worchesteru ředkvičky ½ lžičky sladké papriky sůl pepř ½ lžičky kmínu česnek chléb olej
Karamelizované tyčinky z toastového chleba se skořicí a sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 8 plátků toastového chleba 2 sladké pomazánky Lipánek špetka skořice 50 g Jihočeského másla 50 g třtinového cukru 30 g medu špetka soli 1 hruška čerstvá máta
Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví
Ingredience (2 porce) 2 balení Lipánka Zlaťáčka 2 kuřecí prsa 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku hrst baby mrkve hrst hrášku hrst kukuřice hrst nakrájené pažitky sůl pepř 1 lžíce oleje
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Mini cheesecake s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (4 porce) 120 g sušenek (Lotus, BeBe apod.) bílek ze 2 vajíček 180 g tvarohového Lipánka 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 2 lžíce medu 2 lžíce strouhaného kokosu 1 lžíce kukuřičného škrobu ½ tabulky bílé čokolády na ozdobu ovoce a máta na ozdobu
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...