Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty
Ingredience (2 porce)
- 1 balení Jihočeské nivy Caesar
- 1 chiabatta (bageta)
- 200 g hovězího steaku (flank nebo veverka)
- 4 větší cibule
- olivový olej
- 1 lžíce balsamica
- 1 lžička třtinového cukru
- 10 cherry rajčat
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 50 g Jihočeského másla
- větvička tymiánu
- hrst pažitky
Návod na přípravu
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Přidáme rozpůlená cherry rajčata, balsamico, cukr, sůl a pepř. Nakonec vhodíme pokrájenou pažitku. Na suché pánvi opečeme steakové maso cca 2 minuty z každé strany. Přidáme Jihočeské máslo, rozmačkaný česnek, sůl a tymián. Po upečení necháme steak odpočívat pod alobalem 6–7 minut. Mezitím nakrájíme chiabattu a orestujeme na suché pánvi. Po upečení ji potřeme cibulovo-rajčatovou marmeládou, posypeme natrhanou Jihočeskou nivou Caesar a nahoru rozložíme na plátky nakrájený steak.
Podobné recepty
Vánoční slané sušenky s Jihočeskou nivou 60 %, vlašskými ořechy a bylinkami
Ingredience 150 g Jihočeského másla 110 g Jihočeské nivy 60 % 2 vejce + 1 na potření 250 g hladké mouky 10 g cukru rozmarýn + tymián 1 lžička prášku do pečiva špetka sušené cibule ½ lžičky drceného kmínu čerstvě mletý pepř špetka soli vlašské ořechy na posypáni
Obalované trojúhelníčky z Blaťáckého zlata s bramborami a tatarkou
Ingredience 3 balení Blaťáckého zlata 6 středních brambor 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 3 lžíce majonézy 1 lžíce nakrájených okurek 1 lžíce nakrájené šalotky hrst petrželky 2 hrsti pažitky 1 vejce na obalování hladká mouka na obalování strouhanka na obalování olej na smažení sůl pepř
Domácí vaječný likér s čerstvou Jihočeskou smetanou
Ingredience (na 1,2 litru) 3 žloutky 100 g cukru moučka 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 500 ml rumu ½ vanilkového lusku
Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience 125 g krup 150 ml vývaru 1 větší cibule 50 g sušených hub 1 stroužek česneku 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy Lipánek Zlaťáček hrst petrželky + na ozdobu hrst pažitky 1 lžička sušené majoránky špetka kmínu sůl pepř
Brambory plněné lososem, sýrem Lipánek 48 % a špenátem
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 48 % 5 větších brambor 200 g lososa 2 hrsti baby špenátu 200 ml čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku 2 lžíce Jihočeského másla + na pečení 3 lžíce olivového oleje 2 žloutky sůl pepř hrst pažitky 5 větviček tymiánu hrubozrnná hořčice + nakládaná červená cibule
Silvestrovské pomazánky
Ingredience Pomazánka s pečeným česnekem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 2 paličky česneku 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy ½ lžičky sušeného rozmarýnu sůl, pepř dle chuti Pomazánka s uzeným lososem a koprem 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 100 g uzeného lososa 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy hrst čerstvého nasekaného kopru ½ lžičky mleté uzené papriky sůl, pepř dle chuti Pomazánka s červenou řepou a mrkví 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 menší řepa 2 menší mrkve nebo jedna velká 2 lžíce majonézy nasekaná petržel sůl, pepř dle chuti
Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti
Tartaletky s hruškami, karamelizovanou cibulkou a Madelandem
Ingredience (6 porcí) Těsto: 220 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli Náplň: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce čerstvé nebo sušené bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn) 1 velká cibule 2 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru Madeland 2 hrušky sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...