myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Bůček se zkaramelizovanou cibulí, Romadurem a salátem z jablek, kedlubny a celeru

Bůček se zkaramelizovanou cibulí, Romadurem a salátem z jablek, kedlubny a celeru

Ingredience (2 porce)

  • 2 Romadury
  • 400 g bůčku (předem nakrájeného)
  • 4 větší cibule
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 2 jablka Granny Smith
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 kedlubna
  • 2 saláty little gem
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g Jihočeského másla
  • ½ lžičky celého kmínu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce medu
     

Návod na přípravu

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a restujeme dalších cca 5 minut. Jablka nakrájíme na tenké měsíčky, kedlubnu a celer na kostičky. Majonézu, obě hořčice a med smícháme se zeleninou. Bůček orestujeme ze všech stran na suché pánvi cca 3 minuty. Poté přidáme Jihočeské máslo, rozmačkaný česnek, kmín, sůl a pepř. Opečený bůček vložíme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe karamelizovanou cibulí, na plátky nakrájeným Romadurem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut. Salát little gem rozkrájíme na čtvrtky, rozložíme na talíř, poklademe salátem z jablek a bůčkem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk