Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody
- 21 g droždí
- 15 g soli
- 40 g olivového oleje
- 1 balení Tylžského sýra
- 1 balení vepřové šunky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 200 g Jihočeského žervé
- 1 hrst pažitky
- 1 červená paprika
- sůl
- pepř
- 2 rajčata
- ledový salát
Návod na přípravu
V misce smícháme mouku, vlažnou vodu, droždí, olivový olej a sůl. Vypracujeme těsto a necháme jednu hodinu kynout. Poté těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a potřeným olivovým olejem. Necháme další hodinu kynout. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem a prsty vytlačíme do těsta důlky. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C cca 30–35 minut.
Papriku opečeme v troubě při 250 °C do tmavé barvy, případně ji opálíme flambovací pistolí. Po upečení ji zabalíme do potravinové fólie. Po 10 minutách papriku oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou papriku smícháme s Jihočeským žervé, sladkou paprikou, sušeným česnekem, nakrájenou pažitkou, osolíme a opepříme. Po upečení focacciu necháme vychladnout, nakrájíme ji do tvaru čtverce, rozřízneme, namažeme pomazánkou a dovnitř vložíme ledový salát, rajčata, šunku a Tylžský sýr.
Podobné recepty

Sendvič plný bílkovin se sýrem Eidam PRO
Ingredience (2 porce): 4 plátky kváskového chleba 1 balení High protein Eidam PRO rajče okurka salát mrkev avokádo červená cibule pórek (cca 5 cm) bazalkové pesto 1 balení Jihočeského žervé 1 lžička dijonské hořčice citron sůl

High protein quesadilla
Ingredience (2 porce): 1 balení sýru High protein Madeland 2 tortilly 2 lžíce olivového oleje kuřecí prsa grilovací koření červená cibulka ½ papriky 100 g cherry rajčat sůl, pepř Dip: Jihočeský jogurt Nature limetka stroužek česneku sůl

Restovaná červená řepa na baby špenátu se zálivkou z Jihočeského cottage
Ingredience: 2 střední řepy 1 lžíce balzamikového octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 2 hrsti čerstvého baby špenátu slunečnicové a dýňové semínko na dokončení Zálivka: 1 balení Jihočeského cottage 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany sůl, pepř

Pečené goudové hranolky s jemným sýrovým dipem
Ingredience (2 porce): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 1 balení jemného sýru Lipánek ½ lžičky sladké papriky sůl, pepř Dip: 50 ml Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml Jihočeského mléka 1 balení jemného sýru Lipánek 1 lžička kukuřičného škrobu sůl

Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 sušené droždí 100 ml vlažného Jihočeského mléka 2 Lipánky vanilkové 50 g cukru 2 žloutky špetka soli špetka muškátového oříšku Náplň: 4 střední jablka 90 g cukru 50 g rozinek 1 lžička skořice

Britský „Cheese and onion pie“
Ingredience (8 porcí): 4 střední brambory 2 lžíce olivového oleje 2 pláty listového těsta 3 lžíce Jihočeského másla 3 střední cibule 1 jarní cibulka 2 lžíce hladké mouky 150 ml Jihočeského mléka 50 ml Jihočeské smetany 2 balení sýru Madeland sůl, pepř špetka muškátového oříšku vejce na potření

Salát s Jihočeskou nivou, hruškou, krutony, cherry rajčaty, cibulkou a nivovým dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeské nivy 45% 2 hrušky 4 plátky toustového chleba 1 červená cibule hrst cherry rajčat 200 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžička majonézy 1 lžička Jihočeské zakysané smetany hrst pažitky nakrájené najemno salát little gem

Kávové bábovky s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy
Ingredience (8 porcí) 200 g krystalového cukru 130 ml rostlinného oleje 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 g hladké mouky špetka soli 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody 180 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy 120 ml horké kávy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...