Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody
- 21 g droždí
- 15 g soli
- 40 g olivového oleje
- 1 balení Tylžského sýra
- 1 balení vepřové šunky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 200 g Jihočeského žervé
- 1 hrst pažitky
- 1 červená paprika
- sůl
- pepř
- 2 rajčata
- ledový salát
Návod na přípravu
V misce smícháme mouku, vlažnou vodu, droždí, olivový olej a sůl. Vypracujeme těsto a necháme jednu hodinu kynout. Poté těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a potřeným olivovým olejem. Necháme další hodinu kynout. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem a prsty vytlačíme do těsta důlky. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C cca 30–35 minut.
Papriku opečeme v troubě při 250 °C do tmavé barvy, případně ji opálíme flambovací pistolí. Po upečení ji zabalíme do potravinové fólie. Po 10 minutách papriku oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou papriku smícháme s Jihočeským žervé, sladkou paprikou, sušeným česnekem, nakrájenou pažitkou, osolíme a opepříme. Po upečení focacciu necháme vychladnout, nakrájíme ji do tvaru čtverce, rozřízneme, namažeme pomazánkou a dovnitř vložíme ledový salát, rajčata, šunku a Tylžský sýr.
Podobné recepty
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kuře se smetanovo-estragonovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí
Ingredience (2 porce) 2 ks kuřecího supreme 300 g baby brokolice 100 g kukuřice 2 šalotky 3 stroužky česneku 1 hrst estragonu 1 lžička hladké mouky 125 g Jihočeského másla 2 lžíce olivového oleje 2 dcl bílého vína 2 dcl vývaru 400 ml čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem
Ingredience (2 porce) 400 g hladké mouky 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do těsta + 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do dipu 1 lžíce oleje 1 lžička cukru 20 g čerstvého droždí 2 špetky soli 150 ml vlažné vody olej na smažení 1 stroužek česneku 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky sůl 1 lžička citronové šťávy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sladké řezy z mlíčka Lipánek
Ingredience 20 g želatinových plátků (10 kusů) studená voda 100 g cukru 3 žloutky 8 g vanilkového cukru 350 ml sladkého mlíčka Lipánek 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 7 sušenek strouhaná čokoláda ovoce na ozdobu
Sekaný máslový řízek se sýrem Lipánek 48% a bramborem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Lipánek 48% 700 g mletého masa mix 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 2 vejce 2 lžíce strouhanky sůl pepř 1 lžička sušeného tymiánu 2 špetky muškátového oříšku kůra z jednoho citronu 400 g grenaille brambor 1 hrst ředkviček 0,5 pórku 1 hrst pažitky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje
Pšenično-žitný cottage chléb
Ingredience (8 porcí) 250 g hladké mouky 250 g žitné mouky 1 Jihočeský cottage 1 lžíce medu 7 g sušeného droždí 350 g vody 14 g soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...