myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik

30 minut + doba kynutí a pečení

náročnost:

přehled receptů

Domácí focaccia s Tylžským sýrem a pomazánkou z grilovaných paprik

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 21 g droždí
  • 15 g soli
  • 40 g olivového oleje
  • 1 balení Tylžského sýra
  • 1 balení vepřové šunky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 200 g Jihočeského žervé
  • 1 hrst pažitky
  • 1 červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • 2 rajčata
  • ledový salát
     

Návod na přípravu

V misce smícháme mouku, vlažnou vodu, droždí, olivový olej a sůl. Vypracujeme těsto a necháme jednu hodinu kynout. Poté těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a potřeným olivovým olejem. Necháme další hodinu kynout. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem a prsty vytlačíme do těsta důlky. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C cca 30–35 minut.
Papriku opečeme v troubě při 250 °C do tmavé barvy, případně ji opálíme flambovací pistolí. Po upečení ji zabalíme do potravinové fólie. Po 10 minutách papriku oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou papriku smícháme s Jihočeským žervé, sladkou paprikou, sušeným česnekem, nakrájenou pažitkou, osolíme a opepříme. Po upečení focacciu necháme vychladnout, nakrájíme ji do tvaru čtverce, rozřízneme, namažeme pomazánkou a dovnitř vložíme ledový salát, rajčata, šunku a Tylžský sýr.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk