Francouzská cibulačka se sýrovými toasty a sýrem Madeland
Francouzská cibulačka vás krásně zahřeje a provoní kuchyni tymiánem. Samozřejmě nesmí chybět sýrové krutony zapečené s Madelandem.
Ingredience (na 4 porce)
- 4 cibule
- 100 ml sektu
- 400 ml drůbežího vývaru
- Jihočeské máslo
- bageta
- 1 balení sýru Madeland
- tymián
- olivový olej
Návod na přípravu
V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a restujeme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát. Přilijeme sekt, vývar a přidáme čerstvý tymián. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra Madeland a vložíme zapéct do trouby. Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.
Podobné recepty

Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience 125 g krup 150 ml vývaru 1 větší cibule 50 g sušených hub 1 stroužek česneku 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy Lipánek Zlaťáček hrst petrželky + na ozdobu hrst pažitky 1 lžička sušené majoránky špetka kmínu sůl pepř

Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti

Silvestrovské hvězdičky se sýrem Lipánek
Ingredience • toastový chléb • 3× sýr Lipánek • 250 g šunky • 3 různě barevné papriky

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek

Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.

Krevetový koktejl s cottage
Občas je potřeba zkusit něco nového. Dejte šanci ingrediencím, jako jsou limetky nebo krevety, a připravte si s námi tuhle pochoutku, která nadchne vás i vaše přátele.

Treska s jablky a sýrem
Ač se nezdá, tak tato kombinace je moc dobrá a jemná. Jistě splní vaše očekávání lehkého oběda či večeře.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...