myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Grilovaný lilek s Jihočeským cottagem

Přemýšlíte, na jaký nový způsob připravit zeleninu ze zahrádky? Zkuste ji ogrilovat či jednoduše opéct v troubě a ozdobte ji směsí z našeho cottage. Ať už to bude lilek jako v našem receptu, nebo třeba dýně či cuketa.

Grilovaný lilek s Jihočeským cottagem

Ingredience

  • 2 lilky
  • 1 Jihočeský cottage
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 2 stroužky česneku
  • několik listů salátu
  • pažitka
  • olivový olej
  • růžový pepř
  • sůl

Návod na přípravu

Nejdříve si připravte směs k ozdobení – v mističce smíchejte Jihočeský cottage s citronovou šťávou, drceným česnekem, pažitkou pokrájenou nadrobno, špetkou soli a čerstvě drceným pepřem. Pokud byste chtěli směs více zvláčnit, přimíchejte ještě lžíci olivového oleje.

Lilek omyjte a nakrájejte ho na plátky široké cca 1 cm. Plátky z obou stran potřete olivovým olejem a osolte.

Lilkové plátky pozvolna grilujte přibližně 7 minut. Lilek by měl být lehce křupavý, ale ne zcela vysušený.

Na talíř natrhejte omyté listy salátu, na ně vyskládejte ogrilované plátky a ozdobte připravenou směsí.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk