myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Hovězí tatarák s grilovanou topinkou a Tylžským sýrem

Tatarák a topinka je nejen skvělý začátek večera, jehož součástí je alkohol. Pokud na topince necháte zapéct sýr, navíc ještě Tylžský, tato pochoutka získá další rozměr.

Ingredience

  • 300 g jemně mletého hovězího ořechu
  • pažitka
  • jarní cibulka
  • naložené kapary
  • sůl, pepř, worcesterová omáčka, olivový olej, hořčice
  • 100 g Tylžského sýru
  • kváskový chléb
  • Jihočeské máslo

Návod na přípravu

Jemně mleté nebo poctivě nasekané maso si ochutíme solí, pepřem, hořčicí, worcesterovou omáčkou, pažitkou, nasekanými kaparami a připravíme na talíř. Chléb nakrájíme na tenké plátky a potřeme povoleným máslem, ogrilujeme a na grilu zapečeme s Tylžským sýrem. Zároveň na grilu opečeme světlou část jarní cibulky a nasekáme ji na tatarák, zelenou část krájíme na kolečka a zdobíme s ní topinky zapečené sýrem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk