myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem

60 minut

náročnost:

přehled receptů

Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Hrníčkový velikonoční beránek  s rozinkami a Tradičním Lipánkem

Ingredience (8 porcí)

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst rozinek
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 0,5 hrnku Jihočeského mléka
  • 1 tradiční Lipánek
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku oleje
  • citronová kůra
  • Jihočeské máslo na vymazání formy
  • polohrubá mouka na vysypání formy
  • Moučkový cukr cukr na posypání beránka
  • mašle

Návod na přípravu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáme vejce, Jihočeské mléko, olej, rozinky, tradičního Lipánka a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40-50 minut. Hotového beránka posypeme moučkovým cukrem a zavážeme okolo krku mašli.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk