myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Jablečný crumble s krémem z tradičního Lipánka

Jablečný crumble s krémem z tradičního Lipánka

Ingredience (1 malá forma)

  • 2 balení tradičního Lipánka
  • 150 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 150 g Jihočeského másla
  • 5–6 jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • 80 g cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 špetky soli
     

Návod na přípravu

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi připravíme karamel z 30 g cukru a 50 g Jihočeského másla. Do karamelu přidáme nakrájená jablka a skořici. Promícháme a vložíme do malé zapékací formy vymazané Jihočeským máslem. Ze zbylého Jihočeského másla, cukru, mouky, ovesných vloček a soli vypracujeme drobenku, kterou rovnoměrně rozložíme na jablka. Crumble pečeme v předehřáté troubě při 225 °C cca 25 minut.
V míse vyšleháme čerstvou Jihočeskou smetanu s moučkovým cukrem, vanilkovou pastou a postupně vmícháme tradičního Lipánka. Hotový crumble tímto krémem ozdobíme.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk