Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 celery
- 2 stroužky česneku
- 150 g mletého rybího masa
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- kůra z půlky citronu
- snítka pažitky
- snítka kopru
- 100 g Jihočeského másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 600 ml rybího vývaru
- 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 100 ml Jihočeské zakysané smetany
- sůl
- pepř
- bobkový list
Návod na přípravu
Smícháme mleté rybí maso, nasekanou pažitku, kopr, vejce, strouhanku a kůru z půlky citronu. Vytvoříme kompaktní těsto a utvoříme knedlíčky o velikosti menších pingpongových míčků.
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na Jihočeském másle cca 10 minut. Přidáme nakrájený česnek a krátce opečeme. Zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit. Následně zalijeme vývarem, trvanlivým Jihočeským mlékem a přidáme Jihočeskou zakysanou smetanu a bobkový list. Ponecháme na mírném ohni provařit. Přidáme masové knedlíčky a povaříme, dokud nám nevyplavou a přidáme nasekaný kopr.
Podobné recepty
Vánoční slané sušenky s Jihočeskou nivou 60 %, vlašskými ořechy a bylinkami
Ingredience 150 g Jihočeského másla 110 g Jihočeské nivy 60 % 2 vejce + 1 na potření 250 g hladké mouky 10 g cukru rozmarýn + tymián 1 lžička prášku do pečiva špetka sušené cibule ½ lžičky drceného kmínu čerstvě mletý pepř špetka soli vlašské ořechy na posypáni
Domácí vaječný likér s čerstvou Jihočeskou smetanou
Ingredience (na 1,2 litru) 3 žloutky 100 g cukru moučka 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 500 ml rumu ½ vanilkového lusku
Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience 125 g krup 150 ml vývaru 1 větší cibule 50 g sušených hub 1 stroužek česneku 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy Lipánek Zlaťáček hrst petrželky + na ozdobu hrst pažitky 1 lžička sušené majoránky špetka kmínu sůl pepř
Domácí vánočka s tvarohovým Lipánkem
Ingredience Na těsto: 1 tvarohový Lipánek 500 g hladké mouky 115 g cukru krupice 2 špetky soli 16 g čerstvého droždí 160 g čerstvého Jihočeského mléka 3 žloutky kůra z 1 citronu 30 g rumu 15 g vanilkové pasty nebo extraktu 115 g změklého Jihočeského másla 100 g rozinek v rumu Na ozdobu: 1 tvarohový Lipánek 1 vejce na potření 50 g plátků mandlí hrušky na ozdobu
Plněný Plesnivec
Ingredience 6 Plesnivců 2 lžíce Jihočeského másla 3 stroužky česneku 3 hrsti nasekaných vlašských ořechů sůl a pepř podle chuti
Makové linecké s lemon curd
Ingredience 180 g Jihočeského másla 250 g hladké mouky 60 g cukru 50 g mletého máku 1 žloutek špetka soli Lemon curd 5 žloutků 80 g cukru 80 g citronové šťávy 70 g Jihočeského másla kůra ze 2 bio citronů
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (5 porcí) 1 brokolice 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce oleje 1 velká brambora 2 stroužky česneku 1,5 l zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 3 trojúhelníčky taveného sýru Lipánek sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...