Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 celery
- 2 stroužky česneku
- 150 g mletého rybího masa
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- kůra z půlky citronu
- snítka pažitky
- snítka kopru
- 100 g Jihočeského másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 600 ml rybího vývaru
- 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 100 ml Jihočeské zakysané smetany
- sůl
- pepř
- bobkový list
Návod na přípravu
Smícháme mleté rybí maso, nasekanou pažitku, kopr, vejce, strouhanku a kůru z půlky citronu. Vytvoříme kompaktní těsto a utvoříme knedlíčky o velikosti menších pingpongových míčků.
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na Jihočeském másle cca 10 minut. Přidáme nakrájený česnek a krátce opečeme. Zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit. Následně zalijeme vývarem, trvanlivým Jihočeským mlékem a přidáme Jihočeskou zakysanou smetanu a bobkový list. Ponecháme na mírném ohni provařit. Přidáme masové knedlíčky a povaříme, dokud nám nevyplavou a přidáme nasekaný kopr.
Podobné recepty
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Brokolicová polévka s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (5 porcí) 1 brokolice 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce oleje 1 velká brambora 2 stroužky česneku 1,5 l zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 3 trojúhelníčky taveného sýru Lipánek sůl pepř
Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium
Ingredience (6 porcí) 400 g žampionů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 střední brambory špetka muškátového oříšku 2 bobkové listy 2 lžíce Jihočeského másla 700 ml vývaru nebo vody 150 ml Jihočeské čerstvé smetany sůl, pepř 100 g Jihočeské nivy Premium
Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek
Bramborový salát s Jihočeskou nivou Premium
Nejen na Vánoce si jistě rádi vychutnáte bramborový salát. Milovníkům nivy přinášíme tento nevšední recept.
Vánoční obložené chlebíčky s bramborovým salátem a tradičním pomazánkovým
Okouzlete nejen v čase Vánoc. Tyhle chlebíčky budou vaším majstrštykem.
Pomazánka z Jihočeské nivy
Máte rádi nivu a přemýšlíte nad rychlou svačinkou? Máme pro vás super tip...
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...